Foto door Marijn de Wijs: ik zit achter een tafel te werken op mijn zilvergrijze laptop. Link naast mij staat een kop cappucino en ligt mijn telefoon. Rechts op de achtergrond planten. Ik ben een indo vrouw met donker haar in een soort vlecht met rode tinten, ik draag een donkerblauwe blouse met strik en kijk naar mijn laptop.

Advies

Inclusie bereik je niet in één sessie. Sterker nog: het is een doorlopend proces. Daarom bied ik naast mijn keynotes en workshops, ook langdurige adviestrajecten en betrokkenheid in onderzoek aan. Hoe dat er precies uit ziet is vooraf vaak moeilijk te zeggen, elk advies is immers maatwerk. Wel is mijn basis altijd hetzelfde: de principes van het VN-verdrag Handicap, eerlijke kansen voor iedereen en het verbinden van (ervarings)kennis en kunde. Ik geloof er namelijk in dat we samen altijd verder komen dan individueel. Benieuwd naar wat ik voor uw organisatie of project kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvend digitaal kopje koffie.

Onderzoek

Om goed advies te kunnen geven, helpt het om ook nieuwsgierig te zijn. Bijvoorbeeld naar verschillende perspectieven of een degelijke onderbouwing. Daarom werk ik graag in consortium aan onderzoeken die raken aan mijn werkveld. Denk aan het inzichtelijk maken van verrekeningsregels bij werk vanuit een uitkering of preventie van uitval onder werkenden met een handicap. Met mijn brede netwerk, juridische achtergrond en wens om te verbinden, voeg ik graag ervaringsprofessionaliteit toe aan onderzoeken die inzicht in inclusie en het leven met een handicap vergroten.

Foto door Marijn de Wijs: ik zit rechts in beeld op een lichte grijsblauwe bank. Ik ben een indo vrouw met donker opgestoken haar, ik draag een bruine broek en donkergroene blouse, in mijn haar een batik haarband. Ik lees het boek "Ik doe ertoe". Op de achtergrond is door grote ramen de stad te zien.

Benieuwd naar ervaringen?

Dit zeggen partners over mijn werk als adviseur:

Jiska werkte mee aan ons het boek KRACHT!  Ze hielp ons om informatie te verzamelen bij ruim 1.000 ervaringsdeskundigen, en om structuur in die informatie te krijgen. Voor een theoretisch hoofdstuk benaderde Jiska toonaangevende professionals, van binnen en buiten haar netwerk. Daarbij bleek dat maar een paar mensen in Nederland de regelgeving over ‘inkomsten naast een uitkering’ kennen en begrijpen. Sinds het schrijven van dit hoofdstuk hoort Jiska daar nu ook bij.

Logo van De Veerkrachtcentrale. Zwarte lijntekening van een bol en daaronder ronde lijnen.Trudy Jansen, De Veerkrachtcentrale

Als “oude” belangenbehartiger heb ik alle vertrouwen in Jiska. Een waardig lid van de nieuwe generatie die helder en met overtuiging communiceert. Deskundig en met kennis van het VN Verdrag Handicap mede door haar studie.

In memoriam

Tekening van Jan Troost. Hij was een witte man met grijs haar, hij zit in een handbewogen rolstoel en houdt een verrekijker vast. Jan draagt in de tekening veelal blauw kleding en rust met één hand op de hoepel van zijn rolstoel.Jan Troost, Inclusie Verenigt

Jiska Ogier heb ik leren kennen als een geweldige organisator en communicator. In mijn hoedanigheid als onderzoeker van de bestrijding van discriminatie in Nederland heb ik op de voet kunnen volgen hoe zij, zowel in traditionele als nieuwe media, de zaak van gehandicaptenemancipatie op bewonderenswaardige wijze voor het voetlicht bracht. Toen wij later het genoegen hadden om samen te werken, onder andere in de redactie van Handicap & Recht, bleek dat deze indruk meer dan terecht was.

Jiska klopt. Wat ze zegt heeft ze getoetst aan de feiten, wat ze doet komt uit haar hart. Haar constructieve benadering, gekoppeld aan een vastberadenheid om Nederland in beweging te krijgen maken Jiska tot een waarachtige behartiger van de gelijke rechten op een waardevol leven voor mensen met een handicap. En ze fotografeert ook nog eens prachtig.

Heeft u interesse?